Klientide survel muutuvad toidukohtade menüüd üha värskemaks

Subway artikkel 30
Klientide tarbimisharjumuste muutumine ning üha nõudlikumad maitse-eelistused toovad kohvikutesse ja take-away poodidesse värskeid maitseid. Subway täiendas menüüd liharikka võileivaga ning tõi vastandina müügile ka lihavaba võileiva.

“Klientide maitse-eelistused on üha nõudlikumad, seepärast peavad toitlustusettevõtted pidevalt ka menüüd täiendama, et kliente millegi uue üllatada ning erinevate toitumisharjumustega tarbijatele maitseelamust pakkuda,” leidis Subway Eesti arendusjuht Ats Raigla.

Subway artikkel 31

Sel kevadel lisas Subway Eestis menüüsse täielikud vastandid. “Tummise ameerikapärase loomalihatäidisega American Big Beef Melt on juba selle mõne nädalaga osutunud klientide seas menukaks,” kirjeldas Raigla ning jätkas: “Kuna Subway’s käivad hea meelega söömas ka taimetoitlased, otsustasime neilegi midagi uut pakkuda. Kui seni pakkus Subway Eestis taimetoitlastele köögiviljadega võileibu ning salateid, siis nüüd on menüüs üks põnev maitse Falafali näol juures, mis ei jäta samas külmaks ka kõige suuremat lihasõpra.”

Subway artikkel 32

Falafel ei ole Eestis uudistoit, seda pakuvad mitmed tervisekohvikud üle Eesti, kuid seni on see Raigla sõnul olnud pigem nišitoode. Inimestele, kellele toidu nimetus midagi ei ütle, selgitas ta, et tegemist on Lähis-Idast pärit suupistega, mis koosneb peamiselt kikerhernestest ja erinevatest vürtsidest. “Falafelit süüakse näiteks lisandina riisi kõrval, kuid see sobib ideaalselt ka võileiva täidiseks,” tõi Subway arendusjuht esile.

Eesti esimene Subway avati 2013. aasta märtsis Tallinnas Estonia puiesteel. Tänaseks on Subway võileivapoodide arv kasvanud Eestis kümneni, üks neist asub Foorumi keskuses.